UCSD Blog Post #3 & #4

111

Blog Post #4: A little blue house at the top of a building is something you don’t see every day. UC San Diego had this interesting house on top of one of its buildings. It was also on the front cover of the pamphlet I got before the tour. I couldn’t wait to see this house and it just happened to be the last piece of the Stuart Collection we saw.

It was on the seventh floor of a building and it had a small garden at the entrance. The house was tilted sideways at the corner of the building and is only one small room. When you enter the little house everything seems to be normal but you can feel yourself trying to stay balanced. According to the tour guide, only one object in the house was straight. It isn’t noticeable and it makes it fun to try and figure out that it is the chandelier hanging from the ceiling. I noticed that most people felt dizzy after being in that house a few minutes.

When I walked back outside to the garden I almost fell because my body had gotten used to trying to find balance in the little house and then suddenly walking onto a balanced surface. The house was built this way because the artist wanted people to know what he felt like being so far away from home. The artist also did this so that the students that live on campus can get a feeling of what it’s like to be home when they feel homesick just as he did.

Blog Post #3: On the second day of the San Diego field trip, we visited UC San Diego. So far it had been a pretty good morning trying some Greek food for breakfast with a couple of friends. Before the start of the Stuart Collection tour, we had all received a pamphlet of the entire Stuart Collection. As I looked through it, the one thing that caught my attention was the picture of a little blue house at the top of a building. I couldn’t wait to see this house and it just happened to be the last piece of the Stuart Collection we saw. It was on the seventh floor of a building and it had a beautiful small garden at the entrance. The house was tilted sideways at the corner of the building. When you enter the little house, everything seems to be normal but you can feel yourself trying to stay balanced. According to the tour guide, only one object in the house was straight. It isn’t noticeable and it makes it fun to try and figure out that it is the chandelier hanging from the ceiling. I noticed that most people felt dizzy after being in that house a few minutes. When I walked back outside to the garden I almost fell because my body had gotten used to trying to find balance in the little house and then suddenly walking onto a balanced surface. The house was built this way because the artist wanted people to know what he felt like being so far away from home. The artist also did this so that the students that live on campus can get a feeling of what it’s like to be home when they feel homesick just as he did. In my opinion, this was the most interesting piece.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s