Archive

Alan Hu

Image

When I was asked to volunteer for the Clover Elementary School garden, I thought to myself that I would not have the time. However, with a change of heart the last day I decided to go on board with this task. The next day a group of friends and I left for Los Angeles early in the morning, but we did not arrive at our destination until the early afternoon. With surprise, we were greeted by a courteous staff who gave us instructions to where the rest of our group were. They seemed very thankful that we went out of our way to help out the kids in this school by renovating their garden.

When I got to work, I thought this to be a simple task, but I soon realized that garden work was difficult and time consuming. Steps had to be taken and the first was to try and break down the larger chunks of soil while also removing any weeds and or other materials that did not belong. After about an hour in, we were instructed by the third year students that the next step would be applying fertilizer and mixing it with the soil. I got to work and spread the compost as evenly out as I could. This task did not take too long as most of the volunteers arrived by this time. After we were done we moved on to creating the shape of this garden. Holes had to be dug and mounds had to be placed.

Although my group and I left soon after this process began, I got to understand what teamwork and giving back to the community was really about. We got to see the kids outside with their teachers doing morning activities while we worked, and some even came and asked us questions about our tasks. I am truly grateful being able to experience this with my classmates and glad that I decided to come help out in the end. I hope we will be able to do similar activities like this in the future!

Image

Image Source: http://archinspire.org/wp-content/uploads/2008/07/arab-world-institute3.jpg

Jean Nouvel is a French architect who won a design competition for a building known as the Arab World Institute, located in Paris, France. Construction of this building started in 1981 and ended in 1987. The purpose for this building was to allow France and other Arab nations to exchange ideas, particularly having a better understanding of each other’s cultures, while also collaborating in the scientific and technological field. When looking at Nouvel’s work as an architect, his design of this building was quite early in his career. Having accomplished many things in the following years, Nouvel won the Pritzker Architecture Prize in 2008.

One thing that stands out in this building are the windows, which seemed to be influenced by Islamic architecture styles, one of them being the incorporation of geometric patterns that allow light to shine through a certain way. What is unique about these windows, specifically those that are located in the south facade of the building is that they are covered with photoelectric cells, allowing them to adjust in size depending on the time of day, similar to how our eyes or camera lens work. With the windows constantly changing shape and size, the interior of the building would have a different look due to the many patterns that the light and shadows create, allowing for the space within to have an enchanted feeling.

Traversing Reverse Rivers

Image

Mara Adamitz Scrupe, 1995

This trail created from plastic water bags form a path along the abandoned road, illuminating the area at night by utilizing solar panels

Mur Island

Image

Vito Acconci, 2003

This small stadium sits in the center of the river, connecting people on either side by having an area where they can meet, eat, and entertain themselves

South Cove Park

Image

http://assets2.eekarchitects.com/system/gallery_image/data/original/72.jpg?1244819873

Child Associates

The gates that extend towards and into the bay guides individuals in a certain direction while also providing a sense of progress

photo

During one of our visits on the field trip, we arrived at UCSD. We toured the campus looking at various pieces of the Stuart Collection. Some of the pieces were easy to find while others not so much, however each one was unique. Around mid afternoon when our tour was over, I decided to meet up with a friend that lived on campus. While waiting for them to get out of class, I decided to walk around and sketch various pieces of the Stuart Collection. The first piece I sketched was named Bear, by Tim Hawkinson. It was created by placing boulders in certain positions making the end result resemble that of a stuffed teddy bear. After I was done and realizing I still had time to kill, I walked around some more to find another place to sketch. Recalling an area in my head, I headed towards the Snake Path, which was another piece of the Stuart Collection by Alexis Smith. I sat on the path and enjoyed the view for a bit, then got to work. Around thirty minutes later I finished my sketch, and thought to myself, “What was so interesting about what I just sketched?” Looking back at the picture, I think it was because of the large open space the area provided with the tall buildings next to it, combined with the close up of various plants along the Snake Path. Also, the picture included the work of Do Ho Suh’s Fallen Star, which I thought was really creative. Knowing that he was homesick, the house on top of the building in my mind symbolizes his home away from home, and for others who might feel the same way. After pondering to myself for a bit, my friend called me up and we walked to the beach talking about all the new and interesting things I learned that day.

BPL (1) BPL (2) BPL (3)

The first photograph you can see a lot of details such as the shape of the leafs. The second picture you can still make out a few of the individual leafs, however a lot are clustered together. The final picture shows the entire tree, which is quite small. You can barely make out the individual leafs as most of them are too close together.

Eye (1)
This photo portrays the idea of how a square doesn’t always have to be the generic open spaced plaza where people walk or gather, but instead an area where other living things can roam around.