Archive

Luis Lopez

IMG_1885

I had always heard people talking about Ciclavia but it never caught my attention. I first looked into it when I was trying to decide what to do for my blog post and a few friends and I decided to participate in this event. For Ciclavia, streets in LA are closed down for anyone who has a bike and are willing to ride from downtown LA to wherever it ends. Ciclavia changes the finish line each time and now it happened to end at Venice beach. When I first arrived at downtown I could not believe how many people were ready to spend most of their day riding their bikes for many miles. The event started at 10am and would end at 3pm; I figured I would be there and back by then but I was wrong. I ended up taking the metro from Venice back to downtown because of how hot and tired I was At first it felt as if it were a race, everyone trying to get ahead and trying not to run or bump into anyone. The whole purpose of Ciclavia is to bring people together for a fun day outside without having to worry about car traffic and that’s exactly what it does. Most of the people who participated did so with their friends and family and enjoyed the day. Riding from LA to Venice is a whole different experience on a bike than in a car. I noticed that when riding a bike my sense of smell and sight was enhanced. Throughout the entire trip I could smell different kinds of foods coming from different restaurants. At certain points there was construction going on and it had its own distinct smell to it. I was able to pay more attention to my surroundings such as the designs used on buildings and the change from being in a city to the beach. Ciclavia was a great experience and I will definitely do it again.

Advertisements

Turenscape-Shenyang-Architectural-University-Campus-Taizhou-City-1

The image on top was taken at the Shenyang University of Architecture in Shenyang city, Liaoning Province, China. The university was established in downtown 1948, but due to overcrowding in its original location it was then moved to the suburbs. The new design had some limitations which were formal agricultural use, small budget, and a short timeline. Kongjian Yu was the designer for the new campus and had to work with only a few months to finish the project. In China, landscape architects’ obligation is to address the fact that food production and sustainable land use is a survival issue. The image above shows the productive rice fields that were proposed and chosen as the theme for the campus. Chinese culture is brought to life when the students participate in planting and harvesting festivals at the university. The landscape is not only productive by providing food for China but it is also an environment for learning for the students and the faculty as well. This form of landscape architecture will most certainly inspire other landscape architects to do the same.

images

Vinaros Microcoasts, Guallart Architects, 2006

Image Source: http://www.guallart.com/projects/vinaros-microcoasts

These platforms were created because the rocky surface was uncomfortable for the public that came to enjoy the view. It is now a comfortable spot for them to sit or lay on when enjoying the view.

xurret_14_sq

Xurret System

Designer: Abalos & Herreros

Image Source: http://www.architonic.com/pmsht/xurret-system-escofet-1886/2016929

These benches were created for everyone to use in any way they prefer. They were designed in such a way that it would not tell people how to sit or where to look.

-1-100H91AU711

The Red Ribbon, Turenscapes

Image Source: http://turenscape.com/English/projects/project.php?id=336

The Red Ribbon is located in Qinhuangdao City, Hebei Province, Chin and  spans about five hundred meters. This project makes the landscape more accessible and enjoyable for the public and its bright red color makes it pop out in the landscape.

111

Blog Post #4: A little blue house at the top of a building is something you don’t see every day. UC San Diego had this interesting house on top of one of its buildings. It was also on the front cover of the pamphlet I got before the tour. I couldn’t wait to see this house and it just happened to be the last piece of the Stuart Collection we saw.

It was on the seventh floor of a building and it had a small garden at the entrance. The house was tilted sideways at the corner of the building and is only one small room. When you enter the little house everything seems to be normal but you can feel yourself trying to stay balanced. According to the tour guide, only one object in the house was straight. It isn’t noticeable and it makes it fun to try and figure out that it is the chandelier hanging from the ceiling. I noticed that most people felt dizzy after being in that house a few minutes.

When I walked back outside to the garden I almost fell because my body had gotten used to trying to find balance in the little house and then suddenly walking onto a balanced surface. The house was built this way because the artist wanted people to know what he felt like being so far away from home. The artist also did this so that the students that live on campus can get a feeling of what it’s like to be home when they feel homesick just as he did.

Blog Post #3: On the second day of the San Diego field trip, we visited UC San Diego. So far it had been a pretty good morning trying some Greek food for breakfast with a couple of friends. Before the start of the Stuart Collection tour, we had all received a pamphlet of the entire Stuart Collection. As I looked through it, the one thing that caught my attention was the picture of a little blue house at the top of a building. I couldn’t wait to see this house and it just happened to be the last piece of the Stuart Collection we saw. It was on the seventh floor of a building and it had a beautiful small garden at the entrance. The house was tilted sideways at the corner of the building. When you enter the little house, everything seems to be normal but you can feel yourself trying to stay balanced. According to the tour guide, only one object in the house was straight. It isn’t noticeable and it makes it fun to try and figure out that it is the chandelier hanging from the ceiling. I noticed that most people felt dizzy after being in that house a few minutes. When I walked back outside to the garden I almost fell because my body had gotten used to trying to find balance in the little house and then suddenly walking onto a balanced surface. The house was built this way because the artist wanted people to know what he felt like being so far away from home. The artist also did this so that the students that live on campus can get a feeling of what it’s like to be home when they feel homesick just as he did. In my opinion, this was the most interesting piece.

111

Blog Post #4: A little blue house at the top of a building is something you don’t see every day. UC San Diego had this interesting house on top of one of its buildings. It was also on the front cover of the pamphlet I got before the tour. I couldn’t wait to see this house and it just happened to be the last piece of the Stuart Collection we saw.

It was on the seventh floor of a building and it had a small garden at the entrance. The house was tilted sideways at the corner of the building and is only one small room. When you enter the little house everything seems to be normal but you can feel yourself trying to stay balanced. According to the tour guide, only one object in the house was straight. It isn’t noticeable and it makes it fun to try and figure out that it is the chandelier hanging from the ceiling. I noticed that most people felt dizzy after being in that house a few minutes.

When I walked back outside to the garden I almost fell because my body had gotten used to trying to find balance in the little house and then suddenly walking onto a balanced surface. The house was built this way because the artist wanted people to know what he felt like being so far away from home. The artist also did this so that the students that live on campus can get a feeling of what it’s like to be home when they feel homesick just as he did.

Blog Post #3: On the second day of the San Diego field trip, we visited UC San Diego. So far it had been a pretty good morning trying some Greek food for breakfast with a couple of friends. Before the start of the Stuart Collection tour, we had all received a pamphlet of the entire Stuart Collection. As I looked through it, the one thing that caught my attention was the picture of a little blue house at the top of a building. I couldn’t wait to see this house and it just happened to be the last piece of the Stuart Collection we saw. It was on the seventh floor of a building and it had a beautiful small garden at the entrance. The house was tilted sideways at the corner of the building. When you enter the little house, everything seems to be normal but you can feel yourself trying to stay balanced. According to the tour guide, only one object in the house was straight. It isn’t noticeable and it makes it fun to try and figure out that it is the chandelier hanging from the ceiling. I noticed that most people felt dizzy after being in that house a few minutes. When I walked back outside to the garden I almost fell because my body had gotten used to trying to find balance in the little house and then suddenly walking onto a balanced surface. The house was built this way because the artist wanted people to know what he felt like being so far away from home. The artist also did this so that the students that live on campus can get a feeling of what it’s like to be home when they feel homesick just as he did. In my opinion, this was the most interesting piece.